torsdag 12 mars 2009

Gömslen

Kan man gömma sig bakom en stor organisation? Bevisligen, ja.


Tänk så här: Skandiaaffärens huvudpersoner ville förmodligen tillskansa sig fördelar av något slag. Varför skulle de annars ha gjort som de gjorde, förresten? De kan ju ha blivit hotade till det förstås, vad vet jag? Hur som helst, ingen minns längre namnen på huvudpersonerna. Desto fler minns att det handlade om svindlande summor, falska fakturor, köpta förstahandskontrakt på lägenheter, skumma affärer mellan moder- och dotterbolag och lite annat smått och gott. I minnet fastnar organistionens namn och den hemska handlingen: Skandia + bedrägerier.

Det var på ungefär samma sätt med arbetslägrena och förintelsen under andra världskriget. Hur många vet vilka som deltog i Wannseekonferensen, där hela upplägget av den kommande förintelsen planerades? Hur många vet att en del av dagens tyska tåg fortfarande rullar på räls som släpats på plats för hand av dessa arma människor? Alla vet att människorna misshandlades, att de fick slita hårt utan mat och att de dödades systematiskt när de inte längre kunde arbeta. Få vet namnen på de som egentligen beordrat dessa handlingar, alla har hört talas om (och de flesta tycker illa om) Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei med Hitler i spetsen. I minnet fastnar organisationens namn och den hemska handlingen: Nazityskland + folkmord.

Alltså: om jag vill göra något jättehemskt så kan jag leta reda på en gigantisk organisation, sylta in mig ordentligt i densamma och sedan utföra min fruktansvärda handling i dess namn.

Låt säga att en man vill förgripa sig på sin sambos nioåriga dotter. Han gör det och hon blir gravid. Med tvillingar.

Minns väl att det var han som förgrep sig på henne, inte tvärtom!

Flickans läkare rekommenderar abort. Flickans outvecklade kropp kommer inte att klara varken graviditet eller förlossning - det skulle innebära en fara för hennes liv. Flickan är katolik. Katoliker får inte göra abort eftersom katoliker värnar om allt mänskligt liv, även det ofödda. Att läkaren, som också är katolik, bedömer en graviditet vara livsfarlig för flickan själv har tydligen ingen betydelse. Flickan och hennes mamma tycker att det är värt att bli bannlysta av katolska kyrkan. Så även läkaren som ska utföra aborten. Jag kan tycka att flickan har en fin support här! Att för all framtid bli utesluten ur sitt trossamfund genom att göra något förbjudet för att hjälpa ett barn är en stark och vacker handling som läkaren gör.

Flickans styvfar, som alltså kunde ha blivit far till tvillingarna, åläggs ingen särskild skuld. Han har nämligen inte gjort något större fel. Han har bara våldtagit ett barn.

Vad tror ni jag kommer att minnas av detta? Rätt gissat - nämligen: Katolska kyrkan + våldtäkt av barn är bättre än abort.

Välkommen till katolska kyrkan med påven i spetsen år 2009!

1 kommentar:

  1. Du måste länka ihop dina inlägg med facebook!!!!

    SvaraRadera