tisdag 23 juni 2009

Nattliga aktiviteter för miljön

Vindkraft ger fler jobb, det visar utredning efter utredning. I detta nu arbetar till exempel tre lastbilschaufförer med att transportera vingar. Mellan Strängnäs och Enköping körs för tillfället tre vingar till vindkraftverk. Varje fordon har en total längd om 50 meter. Imponerande, inte sant? Att det just i natt förbränns det sista av fossila bränslen som den värmen och elen kommer att orsaka alltså..

När du läser detta är det förmodligen morgon eller dag och då har antagligen nästa yrkeskår tagit över och vingarna lyfts på något sätt på plats upp till ett verk som ska leverera el i årtionden framöver. Jag hoppas att det kommer i drift innan semestrarna börjar så att vi får veta redan i höst hur verkets grannar tycker att det gick att vänja sig vid vingarna.

Jag undrar hur många människor som tvingas jobba natt (vilket ju i utredning efter utredning visar sig vara dåligt för hälsan) för att ta fram el från kärnkraft jämfört med antalet nattarbetande personer som behövs för att leverera el från vindkraft. Det vore roligt att få fram en siffra. Jag gissar att fler människor får hälsosammare arbetstider om vi utökar vindkraften i Sverige.

Vad gissar du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar