torsdag 12 november 2009

Turbolens i elnätet

Att Vattenfall har ögonen på sig är inget nytt under solen. Nu talas det om ett PR-haveri baserat på att någon på Vattenfall ska ha undanhållit information från någon annan, varvid den andre genast går ut och högljutt dementerar det hela. Knappast ett PR-haveri. Snarare ett billigt PR-knep; det leder till massor av publicitet i gratis medier som når allmänheten. Vattenfall kan använda tillfället till att göra gratis reklam för sig själva. Smart, alldeles särskilt så här i lågkonjunktur!

Nåja. Jag bara måste få publicera en kommentar som är en del i detta mediala dravel. Jag tror (men är inte säker) att vitsen med uttalandet är att släta över det faktum att svenska staten genom Vattenfall äger och driver kolkraftverk i andra länder. Läs och förundras, här kommer kommentaren:

"Vi måste bli bättre på att berätta vad vi tillför i samhället och vad vi menar med vårt mål om att bli klimatneutrala innan 2050, säger Mark Vadasz, presschef på Vattenfall."

Absolut, Mark! Det låter som en strålande idé. De flesta andra räknar med att ha en klimatneutral verksamhet redan 2020.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar