söndag 25 juli 2010

Miljösamvete kontra hundmat

Min hund har åkt med sin matte till hennes födelsestad Nyköping för några dagars umgänge med Sörmlänningar. Eftersom samma hunds matte är aningen förvirrad så har hunden ingen hundmat med sig till fel sida av Sverige. Möjligen skulle man kunna beskylla själva hunden för att den är utan mat, fast jag tror inte att det vore helt okej. Jag menar - hur skulle man kunna lägga ansvaret för det egna födointaget på någon som tänker med ett ekollon?

Hursomhelst. Min hunds matte är förvisso glömsk och förvirrad men hon tar ansvar för sina handlingar så hon åkte till Coop Forum i Nyköping för att införskaffa käk åt sitt husdjur. På plats invid hundmatshyllan tvingades min hunds matte välja mellan ett antal olika fabrikat. Hon valde Doggy eftersom hunden ätit det förut utan att bli varken överaktiv eller allergisk.Väl hemma hos sin bror såg hundens matte något på förpackningen som fångade hennes blick. Se nedan:

Någon som jobbar på Doggy har suttit och strukit över en del av texten på varje påse med spritpenna. På varje påse! Man får ju hoppas att det är någon ungdom som har fått det som sommarjobb..


Efter att ha sett det du just har sett på bilden ovan väcktes nyfikenheten. En skvätt aceton, två tops och en minut senare uppenbarade sig följande:


Doggy har de senaste åren marknadsfört sig som närproducerat och därmed miljövänligt snarare än näringsriktigt för hunden. Nu har de alltså (uppenbarligen) flyttat sin produktion utomlands. Intressant och tankeväckande. Man kan undra om det var planen från början; satsa hela reklambudgeten på det svenska hundfolkets miljösamvete och sedan flytta utomlands. Eller var det bara så att det är så dyrt att ha anställda i Sverige så att de (precis som många andra tillverkningsföretag) såg sig tvungna att flytta utomlands?

Min hunds matte kommer att maila en länk till det här inlägget till Doggy, så får vi se vad som händer. Till dess får du i läxa att fundera på vad du tror är anledningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar