torsdag 11 november 2010

Definitioner

Knäppgök: Person som regelmässigt utför irrationella handlingar, vanligtvis i situationer där vederbörande tjänar noll och ingenting på sitt eget förfarande.

Galning: Person som saknar verklighetsförankring och därmed ofta svävar i det blå. Vanligen uttrycker sig galningen med dubbla budskap.

Idiot: Person som är osedvanligt förvirrad och uppträder rörigt i största allmänhet. Kännetecknas ofta av att personer i densammes omgivning sällan förstår vad vederbörande menar.

Dåre: Person som uppträder som om denne saknade all form av självbevarelsedrift. Alla som har klättrat upp på Mount Everest är dårar.

Fåne: Relativt harmlös person som vanligen uppträder betydligt mer stillsamt än genomsnittsmänniskan och därmed anses vara trögtänkt. Det finns en fåne i varje by, denne kallas Byfåne.

Stolle: Person som är glad och samtidigt lindrigt förvirrad men sällan själv upplever problem därav. Omgivningen runt stollen upplever betydligt större problem.

Tokfrans: Som stolle fast oerhört glad istället för bara glad. Tokfransar badar i fontäner.

Latmask: Begrepp som icke är att förväxla med något av ovanstående då latmasken är en elak inälvsparasit som aldrig tycks överge sitt värddjur. Umgås aldrig med personer som bär på latmasken.

2 kommentarer:

  1. :-D

    Vad tror du om ett litet tillägg:
    Galningar kan i vissa fall vara ondskefulla om galenskapen har kantrat till att vilja skada andra. Flera huvudpersoner i skräckgenren brukar betecknas galna.

    Och latmasken kan buktala, det gör min ibland. Ivomec tar tyvärr inte kål på den...

    Lotta

    SvaraRadera
  2. Det är jobbigt när man känner igen sig i flera av alternativen! Men det lutar ju åt stolle/ tokfrans! Får fundera över detta lite närmare och försöka hitta bot! /Frida

    SvaraRadera