onsdag 26 januari 2011

Isen

Trots att det tidigare inte utlovats presenterar jag nu inlägget "Isen".

Is är vatten (kemisk beteckning: H2O) i fast form. Is är hård och mer eller mindre genomskinlig. Mer genomskinlig is är finare än mindre genomskinlig is. Is finns i små och stora bitar. Isbitar från frysen är små. Hagel är oftast ännu mindre. Isberg vid jordens poler däremot är väldigt stora. Glaciärer är också ganska stora.

Jag vill bara helt kort presentera vitsen med is. Precis som de flesta andra saker ju har användningsområden så har även isen det. Vissa saker är bra och andra är dåliga. Se nedan:

  • Man kan åka skridskor på isen.
  • Man kan ha den till att kyla drinken.
  • Man kan skratta sig sönder och samman av att se hunden glida på den för att sedan i full fart åka med huvudet före in i soptunnan.

  • Man kan använda den som anledning för att få sprida ut hejdlösa mängder grus varje vinter.
  • Man kan skrapa bort den från rutorna på bilen.
  • Man kan försöka smälta den med salt.

Så! Det var allt för den här gången. Jag tackar för ordet igen.

Please note! No animals were hurt during the writing of this post.

4 kommentarer:

  1. Is för mig innebär härliga promenader och en enorm känsla av frihet.. Var ute med grabbarna i helgen på en 2½ timmes promenad ungefär,som bar nästan över till Älgön och blev förbiflugen av en svan på ca: 1 meters höjd på ett avstånd av 5-10 meter. Hundarna blev stående som om de vore paralyserade och undrade förmodligen vad sjutton det var.. Svanen kunde ju förmodligen inte skilja på vattnet i dess olika former lr stadier och flög på sin vanliga höjd.. Det är inte sånt som händer så ofta, men jädrar vilken härlig upplevelse, å shit vad stora de är när de flyger..

    SvaraRadera
  2. OK, so no animals were hurt during the writing of this post. So far so good. How about during the research before writing this post?
    I.e. what about when some dog smashed into the bin?

    L8

    SvaraRadera
  3. Well...ehmm...

    He actually might have been hurt but he didn't scream. And since my dog is a male dog I assume he would have been screaming quite loud if he had even the tiniest bit of pain.

    So. Let me correct myself:

    Please note: Most likely no animals were hurt during the writing of or the research before writing this post.

    SvaraRadera