fredag 30 oktober 2009

Om..

Om man vore lite mer kräsen av sig borde man väl löpa mindre risk att bli fet?

Om jag vore rik skulle jag spendera mer pengar än vad jag gör nu. Då skulle jag bli fattig, som jag är nu. Lika bra att inte vänja sig vid att ha pengar då.

Om jag skulle ta tjuren vid hornen lite oftare och bita i det sura äpplet skulle jag troligen ha ondare i kroppen än jag redan har och magen skulle inte heller må prima. Tjurhorn och syra är ju inte bra för kroppen.

Om jag reste på mig nu och började städa så skulle jag få mer gjort än vad jag får nu. Men då skulle du inte ha något roligt att läsa på min blogg. Alltså är det ditt fel att mitt vardagsrum fortfarande inte är dammsuget.

Om inte om fanns, vad skulle du då?

torsdag 22 oktober 2009

Tekniken år 2009

Är det för mycket begärt att en kaffemaskin som har fått jobb på en bensinstation ska kunna tala om att mjölken i den är slut?

Vore det inte rimligt att anta en Windows Mobile-telefon skulle kunna kommunicera med Windows Vistas mailprogram?

Om man hade lufttäta måndräkter 1969, borde då inte en GORE-TEX-jacka från 2006 vara vindtät även den tredje hösten efter köpet?

Med tanke på att väderkvarnen uppfanns runt år 600 e. Kr. och att de uppfördes i Sverige främst på 1600-1800-talen och då stod för en stor del av det samtida energibehovet torde det väl inte vara så jävla svårt att utveckla vindkraften i Sverige idag?

onsdag 21 oktober 2009

Dålig stil

Jag har dålig stil. Det är inte okej att prata eller skriva illa om andra, särskilt inte när man håller på att ta sig fram i den politiska världen.

Idag gör jag ett undantag, jag dissar Sverigedemokraterna. Å andra sidan hissar jag Aftonbladets chefredaktör Jan Helin. Han fick rådet av sina jurister att inte publicera en debattartikel som Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har skrivit. Han gjorde det ändå och nu riskerar han att bli åtalad för hets mot folkgrupp eftersom han har valt att publicera det som Jimmie Åkesson har skrivit. Jimmie Åkesson har nämligen skrivit en massa saker om muslimer som kan tolkas som just "hets mot folkgrupp".

Debattartikeln läser du här.

Jan Helin, som alltså är chefredaktör och ansvarig utgivare av Aftonbladet, förklarar varför han valt att publicera:
"Jimmie Åkessons text är viktig för att den mycket tydligt visar på vilka värdegrunder det parti som är på väg in i Sveriges riksdag vilar. Du kan tycka att hans åsikter är rätt eller fel. Men dagens debattartikel ger dig en möjlighet att ta ställning till Sverigedemokraterna."
Helin! Du är min idol!!

Slutligen: jag har inte läst något om att Jimmie Åkesson riskerar att åtalas för hets mot folkgrupp.

torsdag 15 oktober 2009

Falsk marknadsföring

Du vet den där gräsliga reklamen för OLW, den där falsksjungande människor hyllar det faktum att arbetsveckan är slut? Jag hörde nyss radioversionen och jag tyckte mig höra en lögn i slutet, efter den gräsliga låten. En trevlig kvinnoröst säger "nu med hundra procent solrosolja".

Jag som alltid har trott att chips görs av potatis. Jag kan ha fel.

torsdag 8 oktober 2009

Gammal skåpmat

Jag äter äpplen med mjukt skal. Jag dricker mjölk som var bäst före i förrgår och jag knaprar emellanåt på valnötter jag köpte förra julen.

Du får naturligtvis tycka att jag eller maten jag äter är äcklig. Du tycker ju som du vill. Jag fortsätter att äta mat som inte är dålig i vilket fall som helst. Jag tittar, luktar, känner och smakar på maten för att sedan avgöra om den kan ätas eller inte. Jag äter alltså inte bruna äpplen med vita prickar på, jag dricker inte trögflytande mjölk och jag knaprar inte på nötter med kryphål i.

Du kanske inte är som jag. Du kanske tittar på datummärkningen hellre än på maten, vad vet jag? Kanske har vi båda möjlighet att välja om vi ska dricka mjölken som var bäst före i förrgår. Kanske har vi tillgång till annan mjölk om vi hellre vill dricka mjölk som är bäst före i övermorgon.

Den absurda debatten om huruvida mat som närmar sig sitt bäst-före-datum ska få serveras till hungriga människor eller inte måste vara den ironiska höjden av i-landsproblemen. Jag har möjlighet att välja om jag ska äta maten eller inte. De hungriga människorna har inte den möjligheten, trots att det rör sig om mat som ännu inte passerat bäst före-datumet och ändå ska slängas.

Om jag inte hade haft mat och jag hade fått välja mellan att dricka välmående mjölk som är bäst före imorgon och att inte dricka mjölk alls så hade jag valt att dricka mjölken. Det är möjligt att du hade valt annorlunda, vad vet jag?

måndag 5 oktober 2009

Ologiska oord

Does a bookmaker make books?
Does a copywriter write copies?

Är orolig motsatsen till rolig?

Är det inte höjden av ironi att dyslexi är svårstavat?

Share

lördag 3 oktober 2009

Reklamdöd eller reklamlevande?

Häromdagen såg jag prisbelönt reklam i drivor, bland annat en utländsk annons för utländsk glass. När jag som amatör stod bakom reklamvärldens jetset-divor och hörde dem rosa denna fantastiska kampanj skakade jag lågmält på huvudet. "Det framgår inte att det är reklam för glass" var min kommentar till det hela.

Tystnad.

Oj då. Blåbäret tystade jetset-gänget. Bra eller dåligt? Ingen aning, hur skulle jag kunna veta? Det enda jag vet om reklam är att allt som sticker ut är bra. Och jag stack i allra högsta grad ut. Alltså är jag bra - eller?

Annonsen i sig såg för mig ut som genomsnittligt mediabrus. För en invånare i det utländska landet var det troligen bättre än genomsnittligt mediabrus, annars hade kampanjen förmodligen inte blivit belönad med Det Fina Priset. Antagligen var kampanjen lika bra i det utländska landet som en GB-gubbe med smal midja hade varit i Sverige om GB i en mångmiljonkampanj hade lanserat en light-glass.

Vad vet jag? Blåbäret tystade jetset-gänget. Antingen blir jag ihågkommen eller så är jag avlivad i reklamens värld innan jag föddes.

Den som lever får se...


Share